.zwarte bes 2015
PROFIEL
Deze Berger drink je bij een temperatuur van 18˚ tijdens het diner en is belegen, robuust, droog, zwaar en vol van smaak. Kan 5 jaar worden bewaard.
Alcoholpercentage: 15%
Oogstlocatie: Goes
Ingrediënten: zwarte bessen (Ben Nevis), suiker, gist, gistvoeding en water.
PAIRINGS ( in combinatie met)
Wild en rood vlees.
PROFIEL
Bij een temperatuur van ca. 18˚ is deze Berger een aanwinst voor het diner.
Smaak: droog, zwaar en krachtig
Boeket: warm en kruidig
Kleur: donker rood
Bewaartijd: 5 jaar
Alcoholpercentage: 14,5%
Oogstlocatie: Goes
Ingrediënten: zwarte bessen (Ben Nevis), suiker, gist, gistvoeding en water
PAIRINGS
Wild, rood vlees.
PROFIEL
Deze Berger drink je bij een temperatuur van 7˚ tijdens het dessert en is fruitig en zoet van smaak. Kan 5 jaar worden bewaard.
Alcoholpercentage: 14,5%
Oogstlocatie: Goes
Ingrediënten: zwarte bessen (Ben Nevis), suiker, gist, gistvoeding en water.
PAIRINGS ( in combinatie met)
Kaas, paté en fruit.
PROFIEL
Deze Berger drink je bij een temperatuur van 18˚ tijdens het diner en is robuust, droog, kruidig en vol van smaak. Kan 5 jaar worden bewaard.
Alcoholpercentage: 14,5%
Oogstlocatie: Goes
Ingrediënten: zwarte bessen (Ben Nevis), suiker, gist, gistvoeding en water.
PAIRINGS ( in combinatie met)
Wild, rood vlees en kaas.
De zwarte bes (Ribes nigrum) is een plant uit de ribesfamilie (Grossulariaceae). De zwarte bes komt ook in het wild voor op natte, voedselrijke grond in loofbossen en dan vooral in moerasbos. De zwarte bes bloeit vroeg, van april tot mei, en is daardoor gevoelig voor nachtvorst. Dit is de reden dat de teelt voornamelijk in de kuststreek plaats vindt. De zwarte bes is zelfbestuivend, maar kruisbestuiving geeft meer vruchten. Zwarte bessen worden door middel van stekken vegetatief vermeerderd. De oorsprong van de zwarte bes ligt in Midden – en Oost Europa.
Hier vind je alle Bergers.