Gemaakt: september 2017, oogstlocatie: Landgoed van Belaerts van Blokland in Vreeland.
Alcoholpercentage 14%, koel serveren. Ingrediënten: kweeperen uitsluitend aangevuld met suiker, gist, gistvoeding en water. Het best drinkbaar tussen de 5 maanden en 2 jaar. Drink deze Berger als aperitiefwijn Deze drank heeft zeker 3 lagen bij het proeven: kruidig, eigenzinnig zuurtje maar ook fruitig. Smaakt lekker bij kaas maar ook bij wild.
De gebruikte soort: Agvambari (Cydonia Oblonga)
De kweepeer of kwee (Cydonia oblonga) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae) en is nauw verwant aan de appel, de peer en de lijsterbes. De soort komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische Zee en de vrucht is algemeen bekend in veel landen, vooral in de zuidelijke landen van Europa en in Japan. De kweepeer bloeit in vergelijking met de appel en peer laat, namelijk van mei tot in juni.
Hier vind je alle Bergers.