Gemaakt: oktober 2017, oogstlocatie: Landgoed van Belaerts van Blokland in Vreeland.
Alcoholpercentage 14%, koel serveren. Ingrediënten: mispels uitsluitend aangevuld met suiker, gist, gistvoeding en water. Het best drinkbaar tussen de 5 maanden en 2 jaar. Drink deze Berger als tafel – of aperitiefwijn, licht romig en zacht. Smaakt lekker bij vis maar ook bij Franse blauwe kaas.
De gebruikte soort: Bredase Reus (Mispel Germanica).
De mispel (Mespilus germanica) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae) en is dus familie van de appel en peer. De mispel vormt een kleine boom, die ongeveer 4,5 m hoog kan worden. Ze bloeit in West-Europa in mei en juni met circa 4 cm grote, crèmewitte bloemen. De mispel kwam in Duitsland verwilderd veel voor in de bossen, waardoor men dacht dat de boom daar inheems was, hetgeen in de naam M. germanica tot uitdrukking komt.
Hier vind je alle Bergers.