Gemaakt: november 2017 , Oogstlocatie: West Terschelling.
Alcoholpercentage 15%, serveren op kamertemperatuur. Ingrediënten: veenbessen uitsluitend aangevuld met suiker, gist, gistvoeding en water. Het best drinkbaar tussen de 5 maanden en 5 jaar. Drink deze Berger als tafelwijn, droog, kruidig en toch fris. Smaakt lekker bij wild en rood vlees.
Oorsprong: Noordelijk Halfrond. Vanaf de 17e eeuw Inheems in Nederland door een gestrand schip bij TerschellingTot en met de 22e druk van Heukels’ Flora van Nederland werd Veenbes (Oxycoccus) beschouwd als een geslacht in de heidefamilie (Ericaceae) met in Nederland twee soorten: de cranberry en de kleine veenbes. Uit veenbessen worden verschillende dranken gestookt. Volgens een oude volkswijsheid helpen veenbessen een blaasontsteking voorkomen; onderzoek door onder andere het Academisch Medisch Centrum (Universiteit van Amsterdam) bevestigde dit.
Hier vind je alle Bergers.